31 December 2010

New Year di BB , Pavillion

Selesai park motor , aku , Acap , Arif dan Wan pergi bersolek kat tandas sejap . Masing-masing mekap mcm hantu . Bercelak-celak , letak sirap kt bibir . Lamaa weih mekap haha . Okay sekarang muka kami dah hnsem .
Kuar je pintu tandas , taktahu nak pergi mana . Jalan ke Pavi , mak aih penuh nak mampos , dlm tgh jln ada nmpk sorg girl ni sawan kt tepi A&W sebelah Maybank BB . Kesian dia doh . Kat area BB ke Pavi semuaaa nya dok main bunyi hon bising , dgn sabun spray tu . Riuh gilaaa . Dlm perjalanan terjumpa Eddy dgn Alan . Kami terus ke Kedai Danial utk shishaa . Mula-mula memang bosan gila lah , takbuat apa . Tapi kami main sishaa pastu buat belon guna pencuci pinggan yg tersedia ada di kedai tu . Lawan sapa paling hebat .

Tiba-tiba , POOOOOOOOOOOMMMMM HAPPY NEW YEAR!!! Bunyi bising kedengaran di setiap pelusuk kedai . Tgk dari atas , semua melompat-lompat jerit new year . Kami dgn pantas turun ke bawah dan cuba utk hiburkan hati . Aku ajak kwn-kwn lari ke merata tempat dan menjerit-jerit . Sumpah best! Join org asing lompat-lompat . Tak lama kemudian jumpa geng Haikal pulak , kami bersatu padu utk meriuh-rendah kan lg suasana . Kami berlari laju yg boleh di dlm kesesakan org ramai dari BB ke Pavi sambil jerit-jerit . Masuk party liar org asing , then buat bulatan di tengah-tengah jln raya terus buat stretching (aku taktahu eja) . Ramai ushar kami .

Then kami main lari-lari lagi , pergi ke Pavi . Di sana terdapat pentas , mcm clubbinglah . Kami pun berlari2 , dan mengasak-asak ke dlm sambil menjerit . Join budak-budak joget . Time ni sumpah seronok gilaa . Dah penat kacau wall pit dorg ,kami lari lg , ke tempat awal-awal kami buat bulatan td . Lihat ramai org dgn kerenah masing-masing . Tapi gila kami belum habis .

Selesai minum air yg dibeli di 7e , kami ke belakang Pavi , dimana tempat port bdk2 hot melepak . Aku terjumpa bola , tp bkn bola sepak , bola bulat yg dorg sangkut kat pokok krismas tu . Dgn bola tu kami main bola sepak di taman rumput belakang Pavi . Penaat tak habis lagi . Dengan gelagat masing-masing kalah org gilaa . Nak cerita memang pnjang lagi lahh . Okay , tahun ni new year paling gempak sbb ada bebudak ni . Best sgt weh (:

HAPPY NEW YEAR , FRIENDS <3

6 comments:

azreen suhada said...

kau punye gaya, mmang seorang budak yg nakal kan?? hahaha...

sendirian ツ said...

afiq seorang budak yang paling nakal doe ! sape ta kenal die !

azreen suhada said...

hahaha.. no wonder lah..

eiei =D said...

alaa .. part yg kau jumpe aku tu kau tak tulis pon =(

y.a.n.a a.f.f.e.n.s said...

best!!!

SuperApiq said...

mnede sy nakal. sy baik, tp sy penipu muhehehe

Post a Comment