10 September 2011

Penendangan Buku Muka



Antara penyalahgunaan buku muka yang adakalanya menggelikan hati:-

1. Memasukkan gambar jari terluka sedikit akibat tergores sampul surat.
   Come on guys! Terluka sedikit je nak upload gambar bagai bg tunjuk kt semua org, konon nak simpati. Manja gila kau weh, perangai kau ni kelakar doh! 

2. Memasukkan gambar apabila sedang menangis.
   Ini satu lagi hal, kau nak menangis pun sorg-2lah kak maimunahnya. Sangat memalukan. Pastu tulis, "burukkan mukabila nangis?" tefffak?

3. Memuji diri sendiri.
   Saya tahu akak ni cantik, tapi takperlu lah kot sampai nak update status memuji diri sendiri. "I paling cute and hot tiheee".

4. Mempunyai account banyak-2.
  Akaun 1 friend's dah penuh, dibuatnya akaun ke-2, tak cukup lagi nah ambik, sampai 5 akaun dia ada. Friends pulak semua yang sama. Pedehal?

5. What's on your mind?
   What's on your mind? Tapi dia tulisnya benda yg tak kena mengena. Dok cerita pasal keburukan org syok sendiri. Cerita best takpelah jugak, ni cerita pasal mak bapak org.

6. Warning!
   Ni paling tak faham. Baru buka acc dia, baru baca info dah takut, belum lg add. Macam-2 lah dia warning kat situ. Dah tu last sekali ckp, "tak sukew gi mamposlah! you fuck me, i fuck you!". Errrr daa? bawah umur lg dah pandai ckp kasar, padahal pasal nak add je dah kena fuck fuck ni. Lagi pun semua tahu kau tu copy and paste je dari fb org lain.

7. Tak dapat tahan baran.
   Asal baca status dia je, semuanya marah-2. Cakaplah baik-2 sopan-2. Takkanlah hari-2 period kak?

8. Tak cukup kasih sayang/gatal.
   Sangat memalukan doh! Dah la ramai baca. "Im single! who want make special relationship with me? IM me right now!". Dah 3minggu, status semua pasal benda yg sama je, desperate sgt ahh lu kak long!

Buku muka sudah menjadi tempat meluahkan perasaan dan diari seseorang. 
...apadahal? wa punya fb wa punya sukalah! 


created by:- afqshzrz 

11 comments:

SuperApiq said...

nanti mst ramai buat page anti aku pulak sebab terasa wakakaka xD

Lina Khairunisa said...

bro blog kau best doh, dah berapa kali dah tekan older post. rajin2 la update, aku nak baca. :D

SuperApiq said...

yeke? tipulahh :O

Lina Khairunisa said...

aku tak tipu laaa. aku dpt blog kau dr sorg member and terus baca sampai older post tp tak habis lg ni :)

SuperApiq said...

haha okey teruskan. tapi mcmana kau tahu aku komen kt sini? ade keluar notification ke?

Lina Khairunisa said...

aku dah habis baca semua post kau haha. aku kan rajin stalk, so, aku bukakla blog kau kot2 kau bls kan? ;p

SuperApiq said...

o

Kentank'rawr said...

best :)

deanna said...

like ..
HAHA

Farish Stella said...

makan dalam punye post. mesti ramai polak. Hahaha.

Mimi Marilyn said...

hahhaa . betul2 . cm ape tah

Post a Comment