05 February 2011

Ragam di sekolah

Okay . Dengarlah , dengarlah orang nak cerita ni! Pasal zaman sekolah .
Aku bosan-2 , memang suka igt zaman persekolahan , byk benda lucu jadi . Okay aku teringat masa 2-3 minggu lagi mahu Spm . Macam biasa bdk-2 form 5 buat kerja sndiri study , aku pn . Tapi aku masa tu dah letih belajar , member setan aku pun tak menghadirikan dirinya lagi sekali pula. Aku bosan taktahu mahu buat apa . Nak berjalan jerit-2 tak best takada dia . Jadi aku pun ushar-2 lah permandangan bangunan sekolah , cat baru tapi dah banyak conteng . Lepas tu aku kira berapa biji kereta Saga , Proton , lori , bus , motor , yg lalu dpn aku . Aku kira-2 lepas tu lupa :)

Tak best pun . Penat ouh kira . Macam bangang kereta-2 tu , kira-2 aku pulak . Okay tak faham .
Lepas tu aku jumpa semangkuk benang . Aku try tarik-2 . Eh !! benang tu boleh panjang-2 . haha aku suka :D
Aku ditarik benangan tu ke dalam segulung kelas . Mula-2 lilit kerusi , meja , lepas tu papan hitam tu sikit , boleh tarik lagi tuuuu , aku tarik sampai ke luar kelas , aku buat mcm spider web . Semua meja kerusi aku lilit , dgn bdk india dlm tu pn aku lilit . Best! Cubalah .

Then , ckg Math masuk ,  ckg aku ni dia sporting jugak , tp mcm selenge awe . Entah , sape faham dia?
Aku rakam , ckg tu nampak bkn nak marah , tp dia main-2 . Dia masuk dlm kelas mcm ape ntah , dia main-2 dgn benang tu haha . Then aku bosan aku blah , pergi block bebudak fm3,4 . Aku lari-2 sambil jerit nama aku kuat-2 . APIQ!! APIQ!! MANA KAU ??!  APIQ!! Lepas tu Ckg Terdisplinan nampak , dia ushar je aku , masa tu aku tak perasan lg . Last-2 aku perasan , aku senyum-2 kenyit-2 mate then lari menyambilkan diri aku jerit nama aku lagi kuat-2 haha . Masuk kelas main benang . Penat . Tunggu loceng , balik .

3 comments:

wannurfazrini said...

ohh ohh me too :(

y.a.n.a a.f.f.e.n.s said...

lawak lagi....kali ni aku rase cam nk berak bace cite ko ni..haha like!!!

SuperApiq said...

berak kau bentuk apa?

Post a Comment